Werking

De werking van Bach Bloesems

Bach Bloesem werkt niet direct op het lichamelijke gesteldheid, maar op de ‘energie’ (het energetische) van een levend wezen. ‘Energetisch’ is een verzamelnaam voor alle veronderstelde energiestromingen in het lichaam. Emoties, stemmingen en karaktereigenschappen.
stockflesje Bach BloesemBach Bloesems zijn geen alternatief voor een medische behandeling maar een aanvulling.
Het voordeel van Bach Bloesems is dat ze niet giftig, versuffend of verslavend zijn. De druppels helpen om op eenvoudige wijze emotioneel (weer) in balans te komen.

Dr. Edward Bach en zijn eenvoud
Grondlegger van de Bach Bloesems was Dr. Edward Bach. Hij was arts/wetenschapper en homeopaat. In de eerste helft van de vorige eeuw bestudeerde hij mensen: hun gedrag, persoonlijkheid en stemming. Hij stelde vast dat emoties veel invloed hadden op lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hij stelde een harmonisch geheel van lichaam, geest en ziel, als doel. In zijn zoektocht naar eenvoud en voor de hand liggende oplossingen, ontdekte hij de energetische waarde van diverse bloesembloemen. Een aantal jaren duurde zijn zoektocht totdat hij 38 bloesems had gevonden waarvan de energie een positief effect kan hebben op de energie van mensen en dieren. Ze kunnen onderling gemengd worden, tot een persoonlijke samenstelling.

Bach Bloesems zijn gemaakt van bloesems van bomen en planten volgens nog steeds dezelfde procedure als Dr. Edward Bach ontwikkeld heeft. De tinctuur wordt geconserveerd in brandewijn en bewaard in stockflesjes. De originele Bach Flowers zijn herkenbaar aan de handtekening van Dr. Edward Bach. 

De Rescue Remedie is de 39e remedie. De meest bekende Bach Bloesem in de vorm van druppels of creme. Geen aparte bloesem, maar een samenstelling van 5 bloesems welke vooral bij acute stressvolle situaties gebruikt kan worden.

Uw persoonlijke samenstelling
In een gebruikersflesje van 30ml worden de persoonlijke remedies voor u, met bronwater vermengd. De energetische werking blijft volledig in tact. U kunt de druppels dagelijks een aantal keer innemen. Totdat u ze niet meer nodig heeft of totdat u iets anders nodig heeft. Stemmingen en emoties kunnen immers veranderen, evenals de omstandigheden waarin we leven.
Ook voor uw huisdier kan een gebruikersflesje samengesteld worden. Bij dieren zijn emoties, stemmingen en karaktereigenschappen ook zeer sterk en primair aanwezig. Hierdoor reageren ze vaak erg goed op de Bach Bloesems.
Een paar keer per dag een paar druppels geven. Rechtstreeks op de tong of met een lekker voertje. De druppels door het water vermengen is ook een mogelijkheid.

De persoonlijke samenstelling van de Bach Bloesem kan zowel mensen als dieren een natuurlijk evenwicht in de belevingswereld bezorgen. De Bloesems kunnen ingezet worden als langdurige of tijdelijke ondersteuning.

Innemen en Bewaren
De gebruikelijke inname is: 4 x per dag 4 druppels. Bij acute noodzaak is 6 druppels extra aan te raden. Uw huisdier kan het rechtstreeks in de bek gedruppeld krijgen, van uw hand likken, via een voertje of via het drinkwater. Liever niet tegelijkertijd met een volle voerbak geven. Het pipetje moet wel altijd schoon zijn, voordat het weer in het flesje terug gaat.
U kunt de druppels zelf rechtstreeks uit het pipetje innemen.. 

De inhoud van één flesje is dan voldoende voor 3-4 weken bij dagelijks gebruik.
De inhoud blijft ongeveer 4 maanden goed. U kunt het bewaren in de kast of kelder bij temperaturen tussen 10 -18 graden. Bij hele warme temperaturen kan de koelkast uitkomst bieden.